Op voorstel van het bestuur stelt de ledenvergadering een beleidsplan vast. Uit dit beleidsplan destilleert het bestuur een jaarplan. De ledenvergadering van 20 november 2005 heeft het laatste plan aangenomen.

Het bestuur van de Vrienden vraagt na ieder (mini-) WMC de leden hun bevindingen op papier te zetten. Daarvoor vullende leden een evaluatieformulier in. Met de verkregen informatie stelt het vrienden-bestuur het beleidsplan bij. Verder treedt het bestuur in contact met de WMC-organisatie om de resultaten te bespreken.

Sinds de oprichting van de vereniging zijn er al diverse gesprekken geweest met het bestuur van de stichting WMC. Verschillende wensen van de Vrienden zijn door de stichting gehonoreerd. Er zijn nog punten in overleg, maar er blijven nog steeds wensen over.

Het bestuur van de vereniging staat open voor suggesties. Geef ons jouw idee, via het contact formulier door. Jouw idee moet passen binnen de doelstellingen van de vereniging. Geef behalve je suggestie met de toelichting ons ook je naam en adres door. We kunnen dan adequaat reageren.

Momenteel is er geen actueel beleidsplan beschikbaar.